Lotto

LottoAtt vara den som gillar att spela det numera klassisk och ikoniska spelet Lotto hos Svenska Spel, kommer definitivt inte vara något som gör dig till en unik spelare. Vid varje dragning som numera sker två gånger i veckan, onsdag och lördag. Då lämnas det in miljoner rader på detta populära spel. Vad är det då egentligen som gör Lotto till ett så populärt och älskat spel av alla svenskar? Här är det ju till och med så att de människor som säger att spel och betting är något som leder till fördärv som faktiskt är spelare på Lotto.

Det är liksom så att spelet Lotto höjs upp och ses som ett spel över de andra spelen. Det räknas liksom inte som att spela och lägga in en eller några rader på Lotto. Här gör du ju vad du kan för att tjäna storkovan. Du kan ju vara den som bidrar till familjens ekonomiska situation. Ja, ibland är det ju nästan så du skulle kunna tro att det är. Hur som helst ligger det lite sanning i det hela. Faktum är att det finns två stora anledningar till att Lotto är så populärt

Anledningar till lottos popularitet

  • Lotto är sett som det mest rumsrena spelet och spelformen i det svenska spelandets historia. Här kommer du som lämnar in dina rader på Lotto stå med ryggen rak i kön. Medan den som spelar på oddset hämnar i en annan box som inte värderas lika högt.
  • Alla drömmer om den stora vinsten. Och det är inte bara i Sverige utan även i USA och New Hampshire finns drömvinster. Lotto är då det spel som kan göra en svensk familj rik som ett troll. Att köpa en Trisslott är inte längre något som ger dig chansen att bli rik även om du har chansen att vinna 5 miljoner i TV-rutan till frukostkaffet. Här handlar det om just drömmen. Det är då Drömvinsten som det syftas på. Idag går alla som lämnar in en eller ett par rader på Lotto och drömmer samt hoppas på att de ska bli lika rika. Precis som dem andra de läst om när de bara lämnade in Lotto för cirka 70 spänn.

Lotteri på hjul

Det är chansen att vinna som gäller

Hur liten än chansen är att vara en lycklig vinnare av Drömvinsten eller sju rätt på Lotto. Så är det chansen att vinna som gäller. Här är det ingen spelare som tappar tron och hoppet på detta. Du som spelar Lotto enstaka gånger eller lämnar in dina rader regelbundet, kommer varje gång du spelar att ha chansen att vinna Drömvinsten. Alla har precis lika stor chans. För att göra detta måste du ha alla sju rätt på Lottoraden, samt att du har minst två rätt på Joker. Den verkliga chansen att vinna Drömvinsten är en på över 336 miljoner. Trots det är det denna vinst som hägrar för de flesta som spelar på detta otroligt populära spel.

När det då gäller chansen att få sju rätt på lotto så måste ju då detta se ut som en barnlek med 1 chans på låga 6 724 520 gånger. Nja, så är det väl inte alls. Men svenskarna spelar Lotto som aldrig förr och alla hoppas de på den stora vinsten. Det finns ju flera vinstchanser som man kan ta del.

Så går det till att spela på Lotto

När du nu hör så mycket positivt om lotto så är det dags att sätta tänderna i spelet och lämna in några rader. I det fallet så är det ju bra att veta hur detta verkligen går till samt hur spelet fungerar. Här är det då så att du antingen loggar in för spel på Svenska Spels hemsida, där du klickar dig fram till Lotto. Sedan fyller du i sju nummer i varje fält om du inte spelar systemspel. I det fallet kan du spela upp till elva nummer, men det kommer då att bli mycket dyrare.

Är det sedan så att du vill vara med och ha chansen på den stora Drömvinsten, vilken börjar på 75 miljoner och kan växa sig hur stor som helst innan någon kammar hem den. Ja, då är du den som ser till att Joker också blir spelat på varje spelkupong du lämnar in. Efter det gäller det att ha pengar på sitt spelkonto, och betala spelet med dessa. Detta sätt att spela går då att göra antingen via datorn, mobilen eller surfplattan. Spelar du via någon av de två sistnämnda, så kommer du att kunna välja att ladda hem Svenska Spels mobil app, eller inloggning via webbläsaren.

I annat fall finns alltid möjligheter att fortfarande ta sig till den närmaste spelbutiken. Här får du då den gamla hederliga känslan av att spela tips och betting, där alla står och kikar för att pricka in de rätta vinstraderna och de hetaste odds spelen.

Alternativ till Lotto online via andra spelbolag

När det gäller just Lotto så är detta ett spel som inte verkar gå att kopiera. I vilket fall inte när du ser till de spelbolag som försöker enbart på det nationella planet. Här faller de platt då spelen inte får samma uppmärksamhet och popularitet som Svenska Spels Lotto.

Hur som helst finns det en del internationella varianter som går att spela och vinna massor av pengar på. Detta är då exempelvis Bitcoin Lotto, Euro Jackpot, EuroMillions samt PowerBall och Mega Millions. Det du ska tänka på är dock att dessa spel spelas av många flera, så att chansen att kamma hem den stora potten blir mycket mindre. Av den anledningen kan det vara ett bra val att stanna i soffan med ett par Lottorader två gånger i veckan och hoppas på den svenska turen.