Lotto


 

Lotto har du säkert hört talas om det är ett av de mest populära spelen idag som ges ut av Svenska spel. Här är det såklart en spelkupong som man använder för att spela, både på nätet och

Lotto

hos ombud. Det gäller att pricka in sju rätt av 35 möjliga nummer för att vinna, som ensam vinnare i en dragning är man garanterad en så pass stor vinst som en hel miljon svenska kronor.

På Lotto kan man vinna väldigt stora jackpots vilket är en av anledningarna till att spelet är så populärt som det är. Varje vecka sker det två dragningar, en på onsdagen och en på lördagen. Först dras de sju ordinarie numren och sedan fyra så kallade tilläggsnummer. Det betyder att man har flera vinstchanser även om man inte har alla sju rätt. Så vad kostar det då att spela på Lotto? Jo för att spela en rad i en dragning betalar man så lite som tre kronor. När man spelar kan man välja mellan att spela i Lotto 1 eller Lotto 2 eller båda, dessutom väljer man om man vill vara med i dragningen på onsdagen, lördagen eller båda. När man spelar hos ett ombud istället för på nätet så är man tvungen att spela minst två rader på en kupong. Online behöver du bara spela en rad om du vill.

Är man lite bekväm av sig eller bara tycker att det är jobbigt att välja nummer att satsa på själv, ja då finns det något som heter Färdigt spel. Då behöver man bara välja mellan stor eller liten lotto. Den stora kostar hundra kronor och består av 15 rader på Lotto och en rad på Joker. Med Jokern har du chans att vinna det som kallas Drömvinsten, det är en jackpottvinst som alltid ligger på minst 75 miljoner svenska kronor. Väljer du en liten lotto så består den av fem rader på Lotto och en rad på Joker, den kostar 40 kronor att spela.

Detta betyder alltså att du med små medel har chansen att vinna riktigt stora pengar. Spelar du minst tio kronor på Joker så har du chansen att vinna Drömvinsten och det är inte lite pengar det.