Måltipset

Ytterligare ett populärt, men mycket svårt tips, från Svenska Spel är Måltipset. Här handlar det till skillnad från att tippa vinnare i olika matcher på en spelkupong. Att då vara den som väljer ut de målrikaste matcherna. Ja, hur i hela världen ska du kunna vara den som kan välja ut detta, då det finns hela 30 matcher på varje veckas spelkupong? Dessutom ska du finna de åtta mest målrika av dessa. Sedan kommer det ju att finnas stora chanser att massor av lag spelar med samma antal mål som slutresultat. Hur tusan ska du då kunna veta om just den match som du tippat på blir utvald att vara med i den vinnande raden?

Ja, Måltipset är ett både intressant, spännande och lite smått komplicerat spel att tippa på. Hur som helst är detta populärt och har nu funnits i många år. Här får du läsa om spelets historia, hur du spelar det samt hur det fungerar. Du får också veta hur stora chanser du har att vinna, samt om det finns några olika varianter av detta spel och några andra spelbolag som konkurrerar om spelarnas gunst med dessa.

Mål i fotboll

Måltipsets uppkomst och historia i korthet

Egentligen finns det inte alls så mycket information och historia om just måltipset. Detta spel startades och spelades för första gången den 26 mars 1933. Med andra ord har det funnits i cirka 35 år vid skrivande stund. Anledningen till att detta spel såg dagens ljus var att Svenska Spel vill skapa en ny produkt för att locka till sig flera spelare, vilket de naturligtvis också lyckades med.

Från början var Måltipset en helsvensk idé som bara gick att spela i Sverige. Numera har detta koncept sålts till andra länder där spelare också kan spela detta spännande och underhållande tips.

Så spelar du Måltipset samt hur spelet fungerar

När du är den som vill prova att spela på Måltipset, så kommer du bara att finna detta spel hos Svenska Spel. Detta betyder då att du kan välja att spela det i en spelbutik eller via deras spelsajt på nätet. För att kunna spela Måltipset måste du vara registrerad spelare och inneha ett spelkort. Detta tips går ut på att du ska tippa de åtta mest målrika matcherna av 30 som finns på varje veckas spelkupong.

Måltipset kan du precis som de flesta andra tips välja att spela som ett enstaka spel. Eller så kan du lämna in det som femveckorsspel eller spel under tio veckor. Att spela på Måltipset kommer att kosta en spelare 2,50 per rad. Vilket ska anses som ett mycket bra pris i jämförelse med de vinster som hägrar. Den högsta vinsten som har betalats ut till en lycklig vinnare på Måltipset var år 1994 då summan låg på över 24 miljoner kronor.

På varje kupong som finns från Svenska Spel så finns naturligtvis även Joker att spela. Om du är intresserad av en extra chans att vinna så prickar du naturligtvis för detta val på din kupong. Givetvis kommer det också finnas chansen att spela systemspel på Måltipset. Här kan du då välja att kryssa för upp till hela 14 matcher av 30, men detta kommer verkligen att öka dina kostnader för ditt tips. Naturligtvis ökar det också dina chanser att vinna. Vinster på Måltipset betalas ut från 5 upp till fulla 8 rätt.

Om det skulle vara på det sättet att flera matcher har samma antal mål så kommer då de mål som ett lag gjort på bortaplan att räknas som mera värda, vilket gör att det matcherna då kommer att väljas till den vinnande raden i första hand.

Dina chanser att vinna på Måltipset

Du som spelar på Måltipset och ser de 30 matcherna där du ska ha 8 rätt för att vinna full pott, inser direkt att detta inte alls kommer att vara något som händer många gånger. Faktum är att det även gällande Måltipset finns beräkningar på hur stora dina chanser är att vinna. Detta kan du kolla in nedan:

  • 8 rätt ger dig en vinst bestående av 55% av prispotten med chansen 1:5 852 925
  • 7 rätt innehåller 20% av de totala vinstpengarna och chansen är 1:33 255
  • 6 rätt handlar om 25% av prispotten och vinstchansen är 1:905
  • 5 rätt ger fyra nya fria rader på detta tips. Chansen att få dessa är 1:68

Spela Måltipset hos andra spelbolag online

Att vara den som gillar att spela på Måltipset i fotboll kommer att koppla dig mycket hårt till Svenska Spel. Detta då de är de enda som erbjuder detta härliga och intressanta men svåra spel i sin originalversion. En del gånger kan du ha tur att springa på en utländsk bookmaker som erbjuder dig en bra version av Måltipset. Dock verkar det som det alltid blir det bästa valet att skapa din tipsrad på det äkta tipset av denna speltyp.

Något du som vill spela hos ett fristående spelbolag online kan göra, är dock att skapa dina egna spel. Vet du hur det går till att välja ut de målrikaste matcherna av 30, så kommer det vara en barnlek för dig att pricka in det rätta matchresultatet i en match. Hur mycket du vinner? Ja, det beror precis på hur mycket du satsar och vilket odds du har på ditt resultat.