Stryktipset

Det absolut mest kända och fortfarande det mest populära spelet inom alla som kan spelas på sport är Stryktipset. Ja, naturligtvis kan du inte jämföra med alla de små odds spel som görs varje dag på nätet eller i spelbutikerna. Detta kommer då att bli mycket vanligare. Hur som helst är ju detta en förlängning av Stryktipset i den svenska spelvärlden. Något fantastiskt med Stryktipset är hur detta spel stått sig starkt genom åren. Här har det gjorts många försök att skapa allt från Italienska Stryktipset till Europatipset. Ja, visst har de blivit populära, men det är fortfarande Stryktipset som är det mest populära.

När det gäller Stryktipset så kommer detta spel att fall inom ramen för det som inte ska förändras, utan befinna sig i samma form som det alltid har gjort. Den enda förändringen som har gjorts gällande Stryktipset är att Joker tillkom på kupongen 1984. I övrigt är allting som det alltid har varit. Det är helt enkelt skönt att det finnas saker som består och inte förändras i denna värld. Läs vidare om hur Stryktipset fungerar, vilka sporter som finns på kupongen samt vilka chanser du har att vinna på detta populära tips.

Sportsbetting i mobilen

Fakta om Stryktipset

Om du bortser från illegal betting och den gamla bookmaker med boken i handen, så kommer Stryktipset att vara det äldsta svenska spelet som kan kallas för ett tips eller betting på sport. Detta spel och tips har anor så långt tillbaka som 1934 vilket var året då detta spel lanserades. Vid den tiden handlade det om 12 matcher på kupongen och enbart 25 öre per rad. Det skulle sedan dröja enda till 1969 innan det ändrades till att vara 13 matcher på spelkupongen. Vid den tidpunkten ändades också namnet på den högsta vinsten som tidigare hade varit ”Tolvan” till det något sämre klingande ”Trettan”. Ja, som du förstår så har detta ändrats till 13 rätt.

2004 var också ett år i detta spels historia där det infördes något som idag kallas för dubbelvinsten. Här handlade det om att betala 25 öre mera per rad och tippa antal mål i första matchen. Detta lyckades mycket dåligt och är numera borttaget.

Så spelar du Stryktipset

Att spela Stryktipset är mycket enkelt. Här finns det 13 rätt på kupongen och du ska välja om var och en av dessa matcher ska sluta med vinst, oavgjort eller förlust. Det vill säga spela 1×2 på varje match. Här kan du också välja om du vill spela system eller reducerade system. Vid systemspel kan du välja antalet halvgarderingar och helgarderingar och därmed skapa en spelad rad med större chans till 13 rätt.

Vinster betalas ut på mellan 10-13 rätt. Ibland blir det dock favoritsegrar i många matcher vilket kan leda till att det inte blir utdelning på varken 10 eller 11 rätt.

Olika sporter på spelkupongen

I och med att du kan spela 1×2 på Stryktipset, så kommer detta betyda att i stort sett alla lagsporter där det spelas matcher mot varandra kan vara med på spelkupongen. Hur som helst är det vanligast att fotboll eller ishockey är det som du har att spela på varje vecka.

Dina chanser att vinna på Stryktipset

Stryktipset på fotboll

Ja, precis som vid alla tips och lotterier så kommer det inte alls vara enkelt att få alla rätt. Hur som helst handlar sportspel mycket om kunskaper, så ju mera av den varan du har. Ja, då kommer detta att ge dig större chanser. Hur som helst finns det en generell uträkning som säger hur stora chanser du har till vinst:

  • 13 rätt är en chans på 1 av 1 594 323
  • 12 rätt ligger på 1:61320
  • 11 rätt ger dig chansen 1:5110
  • 10 rätt ger oddset 1:697

Totalt så ger detta en chans på 1:607 att vara en vinnare på Stryktipset. Här finns det också en garantifond som numera garanterar en vinnare med 13 rätt en lägsta vinst på 10 miljoner kronor.

Stryktipsets konkurrenter på nätet

När du söker andra spelbolag att spela oddsspel och betting online hos. så kommer detta även innebära att du har möjligheter att spela olika varianter av Stryktipset på nätet. Detta kommer då att kallas för konkurrenter till originalet från Svenska Spel. Hur det än ligger till med detta och hur bra de än är, så kommer det inte vara någon av dessa kloner som uppnått den storhet som Stryktipset har i den svenska spelarnas hjärtan och i det svenska folkhemmet.

De som erbjuder de bästa varianterna är spelbolagen Unibet, ComeOn, samt Betsson och Expekt. Här finner du då ett spel som kallas för Supertoto hos antingen Unibet eller Expekt. Detta spel består av 12-14 matcher på kupongen och du kan välja att spela enkelrader eller system.

När det gäller den bästa varianten så finner du denna i form av EttKryssTvå hos det stora svenska spelbolaget Betsson. Här kommer du att känna dig hemma med 13 matcher på kupongen och möjligheten att spela härliga systemspel. det bästa med allt är att du vid 13 rätt på detta tips verkligen kammar hem en vinst värd att tala om. Här handlar det om miljoner.

Efter detta kommer Krysset från ComeOn på tredje plats, vilket då är ett val som vilket annat online. Dock kommer både kvaliteten och vinstsumman på detta spel att ligga kraftigt under vad de andra spelbolagen som erbjuder tips online ger.