Trav


När man spelar på trav använder man ju även då spelkuponger, där fyller man i hur man tror att det ska gå i de olika loppen. Vilka hästar som kommer att strykas och så vidare. Det gäller att tippa rätt för att vinna och beroende på vilken typ av lopp man spelar på kan det se lite olika ut. Det största och mest populära loppet att tippa på i Sverige idag är V75 så här tänkte vi koncentrera oss på hur det går till när man spelar på just det.

I V75 gäller det att tippa på vem som kommer att vinna i varje avdelning och det finns sju stycken sådana. I varje avdelning så kan du även gardera din satsning genom att tippa på två reserver. Det är väldigt enkelt att göra, du tar din kupong och sätter helt enkelt ett streck i rutan för reserver bredvid de två hästar du tror på där. Viktigt att komma ihåg är att du även måste markera vilken av dem du tippar som första respektive andra reserv i loppet. Du sätter då ett L för lägsta nummer och ett H för högsta nummer. När man spelar och inte valt två reserver och det samtidigt kommer att strykas två eller fler hästar ur loppet så är det den förutbestämda turordningen som gäller. Den kan du alltid se under varje avdelning tryckt i programmet för V75.

Trav

På V75 kan man vinna på tre olika sätt, genom sju, sex eller fem rätt. Får du sju rätt ja då brukar det vara så att du har en del rader med fem eller sex rätt också. Om ingen lyckas vinna på sju rätt i ett lopp blir det jackpott och vinsten flyttas till nästa lopp. Vill man vinna extra mycket pengar, då kan man välja att endast spela om en sjurättsvinst. Det kallas för att man då spelar en V7:a. Lyckas man så vinner man hela 2,5 gånger vinsten på sju rätt. Men spelar man på detta sätt, ja då går man miste om eventuella fem eller sexrättsvinster.

Spela system på V75

När man spelar på V75 så kan man spela det som kallas för system. Det går till så att man väljer hur många system man vill spela och markerar det i den ruta på spelkupongen där man ska markera. Här kan man välja mellan att spela; 2, 5, 10, 20, 50 och 100 system.

Ombud eller online

När man vill spela på V75 så fyller man alltså i en spelkupong, du väljer själv om du vill göra det hos ett ATG-ombud, på travbanan eller online. Det går till på samma sätt oavsett vad du väljer, enda skillnaden är att när du fyller i online är det en virtuell spelkupong men den ser likadan ut.