Europatipset

Alla som letar efter ett tips som ligger mycket nära Stryktipset kommer att vara det som älskar Europatipset. Här bygger detta på precis samma grunder som det populära och legendariska Stryktipset från 1934. Naturligtvis så tillhör på dessa tips gruppen och kategorin sportsbetting. Det handlar alltså om att slå vad. Det sättet du slår vad på gällande Europatipset är att du prickar för 13 olika matcher där du väljer om det ska bli hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Detta markeras då således med symbolerna 1×2. Helt enkelt så kommer detta sätt att spela tillhöra gruppen 1×2 bets som det talats om i en annan artikel på denna sida.

Skillnaden mellan det klassiska Stryktipset och Europatipset, ligger i vad du spelar på. Istället för Stryktipset som fokuserar på engelsk och svensk fotboll, så kommer du att få ett bredare fält att spela på. Här kommer du finna de största, bästa och mest populära matcherna från italienska och spanska ligorna i fotboll. När detta varvas med svensk och engelsk fotboll har du då fått konceptet Europatipset. Här handlar det alltså om att du som spela på detta tips måste vara kunnig inom flera olika ligor i fotbollens underbara värld för att bli en segrare i din match med 13 rätt på kupongen.

Historia om Europatipset

Speltips i Europa

Precis som när det gäller Måltipset så kommer det inte heller finnas mycket historia när det handlar om Europatipset. Hur som helst spelades detta tips med 13 matcher på kupongen för första gången år 1993. Under den tiden kallades det för italienska Stryktipset. Här skulle det dröja till 2004 innan spelutbudet på kupongen och namnet ändrades till Europatipset.

Sedan spelet introducerades på den svenska spelmarknaden så har det fram till idag växt till en stor och kraftig lillebror till dte populära Stryktipset och spelas mycket flitigt.

Så fungerar det att spela Europatipset

Egentligen skull det i denna information hänvisas till artikeln rörande Stryktipset på denna hemsida, med i vilket fall kommer förklaringen ytterligare en gång. Europatipset består av 13 matcher på varje veckas kupong, och lämnas normalt in innan spelstopp på söndagar.

Här ska du som spelare vara den som prickar in det rätta resultatet gällande valet av 1, x eller 2. Här står 1 för hemmaseger, x för oavgjort och 2 för bortaseger. För att pricka in alla 13 rätt och vinna storkovan, kommer det att finnas många olika sätt att spela.

Det enklaste och vanligaste du kan göra är att lämna in så kallade enkelrader. Detta gör du då genom att pricka i ett val av 1×2 i var och en av matcherna på din kupong. Är det så att du söker lite mera säkerhet i ditt spel, eller själv är osäker på vilket resultat det ska sluta med. Ja, då kan du välja att spela systemspel. I det fallet handlar det om halvgarderingar eller helgarderingar.

Hel- och halvgarderingar

För varje halvgardering, ökar din insats som du ska betala för din spelade rad med det dubble. När du lägger helgardering så ökar insatsen med tre gånger. Du kan spela vanliga systemspel vilket ger dig ett spel med minst 4 rader upp till hela 9216 rader. Efter detta finns det även reducerade systemspel som ligger mellan 36 upp till 729 rader. Priset per rad för att spela Europatipset är 1 krona. Som du ser kan du välja att spela ett par enkelrader för bara runt fem kronor. Medan du som vill ha större säkerhet i ditt spel kan betala upp till över 9 000 kronor vid spel på Europatipset.

Precis som med alla spelkuponger som idag finns hos Svenska Spel, så kommer även Europatipset ställa frågan om du vill vara med och spela på Joker. Vill du det prickar du för denna ruta och betalar insatsen även för detta spel.

Spela på fotboll med kupong

Dina chanser att vinna på Europatipset

Att du har chanser att vinna på Europatipset är det inget snack om. Nedan ser du precis vilka de är och hur stor del av vinstpotten som kan bli din.

  • 13 rätt innehåller 40% av den totala vinstpotten medan du har en vinstchans på 1:1 594 323
  • 12 rätt ger dig 23% av vinstpotten att dela med alla andra. Vinstchans 1:61 320
  • 11 rätt med prispotten på 12% av den totala prispengen har en chans på 1:5 110
  • 10 rätt har 25% av prispotten och en chans på 1:697

Som du snabbt ser, om du tidigare läst om Stryktipset, så är det varken större eller mindre chans att vinna på Europatipset. Helt enkelt är dessa två spel till vinstchansen identiska med varandra.

Olika varianter av Europatipset

För dig som inte gillar att spela dina odds spel och din betting hos Svenska Spel av en eller flera anledningar, så kommer det att finnas möjligheter att spela betting online. När det gäller tips och spel som Europatipset, så kommer olika versioner av detta spel. Det är lika lätt att finna som kloner av populära Stryktipset. Här handlar det då om att vara den som väljer en utländsk bookmaker om du vill ha mera variation på tipskupongen.

Naturligtvis kommer du även att kunna spela på alla de versioner som finns av Stryktipset, såsom Krysset, Supertoto och EttKryssTvå. Detta då de många gånger väljer att ta med massor av internationella fotbollsmatcher på kupongen. Helt enkelt kan det för dig som väljer att spela på nätet hos ett fristående spelbolag till och med erbjudas ett bättre och mera balanserat Europatips. Det du ska tänka på är dock att insatsen kan vara den samma, men att vinstpotten oftast är lägre.